fu'a_ulu

O le a le Bidirectional Charging?

Faatasi ai ma le tele o EV, o le eletise e alu i le tasi auala - mai le uta, puipui puipui poʻo isi puna eletise i totonu o le maa.O lo'o i ai se tau manino i le tagata fa'aoga mo le eletise ma, ma le sili atu ma le afa o fa'atauga uma o ta'avale e fa'amoemoe e avea ma EV i le fa'ai'uga o le sefulu tausaga, o se fa'atuputeleina o le avega i luga o laina fa'aoga ua ova le lafoga.

O le fa'atonuina e lua e mafai ai ona e fa'agaoioi le malosi i le isi itu, mai le maa i se isi mea nai lo le ta'avale a le ta'avale.I le taimi o le pe, e mafai e se EV feso'ota'i lelei ona toe fa'afo'i atu le eletise i se fale po'o se pisinisi ma fa'aola pea le paoa mo ni nai aso, o se faiga e ta'ua o le ta'avale-i-fale (V2H) po'o le ta'avale-i-fale (V2B).

E sili atu le naunau, e mafai foi e lau EV ona tuʻuina atu le malosi i le fesoʻotaʻiga pe a maualuga le manaʻoga - fai mai, i le taimi o le vevela pe a faʻaogaina e tagata uma a latou ea malulu - ma aloese mai le le mautonu poʻo le pe.E ta'ua lea o le ta'avale-i-malaga (V2G).

Mafaufau i le tele o taavale e paka 95% o le taimi, o se fuafuaga faaosooso.

Ae o le i ai o se ta'avale e mafai ona ta'i lua ua na'o se vaega o le fa'atusa.E te manaʻomia foʻi se uta faʻapitoa e mafai ai ona tafe le malosi i itu uma e lua.E mafai ona matou vaʻai i lena mea i le amataga o le tausaga a sau: Ia Iuni, na faʻasalalau e le dcbel i Montreal e faapea o lona r16 Home Energy Station ua avea ma muamua bidirectional EV charger faʻamaonia mo le faʻaoga nofomau i le US.

O le isi uta faʻaoga, le Quasar 2 mai Wallbox, o le a avanoa mo le Kia EV9 i le afa muamua o le 2024.

E ese mai i meafaigaluega, e te manaʻomia foʻi se maliega fesoʻotaʻiga mai lau kamupani eletise, faʻamautinoa o le tuʻuina atu o le eletise i luga o le a le lofituina ai le laina.

Ma afai e te manaʻo e toe faʻaleleia nisi o au tupe teufaafaigaluega i le V2G, e te manaʻomia le polokalama e faʻatonuina le faiga e faʻamautu ai se maualuga o le tau e te fiafia i ai aʻo e maua le tau sili mo le malosi e te toe faʻatau atu.O le tagata taalo tele i lena eria o le Fermata Energy, o se kamupani Charlottesville, Virginia na faavaeina i le 2010.

"O tagata faʻatau e lesitala i la matou faʻavae ma matou faia uma na mea faʻapipiʻi," o le tala lea a le faʻavae o David Slutzky.“Latou te le tau mafaufau i ai.”

Ua faipaaga Fermata i le tele o pailate V2G ma V2H i le Iunaite Setete atoa.I le Alliance Center, o se avanoa e galulue fa'atasi ai le mafaufau tumau i Denver, o le Nissan Leaf e fa'apipi'iina i totonu o le Fermata bidirectional charger pe a le o fealua'i solo.Fai mai le nofoaga autu o le Fermata's demand-peak predictive software e mafai ona sefe ai le $300 i le masina i lana pili eletise ma le mea ua taʻua o le tua-le-mita le tau pulega tau.

I Burrillville, Rhode Island, o se Laau na paka i se fale faʻamama otaota na maua toetoe lava $ 9,000 i luga o le lua taumafanafana, e tusa ai ma Fermata, e ala i le toe tuʻuina atu o le eletise i le laina i taimi o faʻalavelave.

I le taimi nei o le tele o V2G setups o faʻataʻitaʻiga faʻatau pisinisi laiti.Ae fai mai Slutzky o le a le o toe mamao ae faʻateleina le auaunaga nofomau.

“E le o le lumanai lea,” o lana tala lea.“Ua uma ona tupu, moni lava.Pau lava le mea ua toeitiiti a fuaina.”

www.midapower.com
Totogi fa'alua: ta'avale i le fale
Ole faiga sili ona faigofie ole malosiaga fa'a-lua e ta'ua ole ta'avale e uta, po'o le V2L.Fa'atasi ai, e mafai ona e fa'atauina mea e tolauapi ai, mea faigaluega eletise po'o se isi ta'avale eletise (fa'aigoaina V2V).E tele fa'aoga mata'utia: I le tausaga na te'a nei, na fa'ailoa mai ai e le foma'i urologist o Texas, Christopher Yang, na ia fa'amae'aina le vasectomy i le taimi o le pe e ala i le fa'aogaina o ana mea faigaluega i le maa i lana Rivian R1T pikiapu.

E te fa'alogoina fo'i le upu V2X, po'o le ta'avale i mea uma.E fai si fa'alavelave fa'alavelave e mafai ona avea ma fa'amalu mo le V2H po'o le V2G po'o le na'o le fa'atonuina o totogi, ua ta'ua o le V1G.Ae o isi i totonu o pisinisi tau taavale latou te faʻaaogaina le faʻapuupuuga, i se isi tulaga, o lona uiga o soʻo se ituaiga o fesoʻotaʻiga i le va o le taʻavale ma se isi faʻalapotopotoga, e aofia ai tagata savavali, moli auala poʻo nofoaga autu o faʻamatalaga.

Mai le tele o fa'asologa o le fa'atonuina e lua, o le V2H o lo'o i ai le lagolago sili ona lautele, ona o suiga o le tau e mafua mai i tagata ma le le tausia lelei o laina eletise ua sili atu ona taatele.E silia ma le 180 faʻalavelave faʻalavelave faʻasalalau i le US i le 2020, e tusa ai ma le Wall Street Journal iloiloga o faʻamaumauga a le feterale, mai le itiiti ifo i le lua taseni i le 2000.

E tele fa'amanuiaga e teu ai maa EV nai lo afi eletise po'o afi fa'apolopolo, e aofia ai, pe a mae'a se fa'alavelave, e masani ona toe fa'aleleia vave le eletise nai lo isi sapalai suauu.Ma o afi fa'aleaganu'u e leotele ma fa'alavelave ma sasaa mai ai asu leaga.

E ese mai i le tu'uina atu o le paoa fa'afuase'i, e mafai e le V2H ona fa'asaoina tupe mo oe: Afai e te fa'aogaina le malosi fa'apolopolo e fa'aola ai lou fale pe a maualuga le tau o le eletise, e mafai ona e fa'aititia au pili o le malosi.Ma e te le manaʻomia se maliega faʻafesoʻotaʻi ona e te le toe tuleia le eletise i le laina.

Ae o le faʻaaogaina o le V2H i se paʻu e naʻo le talafeagai i se tulaga, o le tala lea a Eisler e suʻesuʻe malosi.

"Afai o loʻo e vaʻavaʻai i se tulaga e le mafai ai ona faʻalagolago le laina ma e ono paʻu ai, e tatau ona e fesili ifo ia te oe lava, o le a le umi e tumau ai lena faʻalavelave," o lana tala lea."E mafai ona e toe faʻaleleia lena EV pe a manaʻomia?"

O se faitioga faapena na sau mai Tesla - i le taimi lava e tasi o le aufaipisinisi aso faʻasalalau fonotaga ia Mati lea na ia faʻasalalau ai o le a faʻaopoopoina galuega faʻaoga lua.I lena mea na tupu, o le Ofisa Sili o Pulega Elon Musk na faʻatauvaaina le faʻaaliga o le "matua le talafeagai."

“Afai e te tatala lau taavale, e pogisa lou fale,” o lana tala lea.Ioe, o le V2H o le a avea ma tauvaga tuusao i le Tesla Powerwall, Musk's proprietary solar battery.

www.midapower.com
Totogiina e lua: ta'avale i le fa'asologa

E mafai e tagata e ona fale i le tele o setete ona fa'atau atu le malosi fa'asili latou te fa'atupuina i luga o fale i luga o le fale i tua i le fa'asologa.Ae faʻapefea pe a sili atu nai lo le 1 miliona EV e faʻamoemoe e faʻatau atu i le US i lenei tausaga e mafai ona faia tutusa?

E tusa ai ma tagata suʻesuʻe i le Iunivesite o Rochester, e mafai e avetaʻavale ona sefe i le va o le $ 120 ma le $ 150 i le tausaga i luga o latou pili malosi.

V2G o loʻo i ai pea i lona pepe - o loʻo mafaufau pea kamupani eletise pe faʻapefea ona saunia le faʻasologa ma pe faʻafefea ona totogi tagata faʻatau e faʻatau atu ia i latou itula kilowatt.Ae o polokalame pailate o loʻo faʻalauiloa i le lalolagi atoa: California's Pacific Gas and Electric, le US's utility tele, ua amata ona lesitala tagata faʻatau i se $11.7 miliona pailate e iloa ai pe faʻafefea ona tuʻufaʻatasia le lua.

I lalo o le fuafuaga, o le a maua e tagata o lo'o nonofo ai le $2,500 i le tau o le fa'apipi'iina o se uta e ta'i lua ma o le a totogi e toe fa'afo'i atu le eletise i le laina pe a o'o mai se fa'aletonu.Faʻalagolago i le ogaoga o le manaʻoga ma le gafatia o tagata e naunau e faʻateʻa, e mafai e tagata auai ona faia i le va o le $ 10 ma le $ 50 i le mea na tupu, na taʻu atu e le sooupu a le PG&E Paul Doherty i le dot.LA ia Tesema,

Ua setiina e le PG&E se sini o le lagolagoina o le 3 miliona EVs i lana vaega o auaunaga i le 2030, faatasi ai ma le sili atu ma le 2 miliona oi latou e mafai ona lagolagoina le V2G.


Taimi meli: Oke-26-2023

Tuu lau Feau:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou