fu'a_ulu

Vietnam EV Alamanuia: Malamalama i le B2B Avanoa mo Kamupani mai Fafo

I le lotolotoi o se suiga mataʻina o le lalolagi o loʻo toe faʻafouina le lumanaʻi o felauaiga, o le maketi eletise (EV) o loʻo tu i luma o le faʻafouga i le tele o atunuu i le salafa o le lalolagi ma Vietnam e leai se faʻalavelave.

E le na'o se mea e ta'ita'ia e tagata fa'atau.A'o fa'atuputeleina le malosi o le EV, o le fa'atupuina o le felagolagoma'i pisinisi-i-pisinisi (B2B), lea e mafai ai e kamupani ona tu'uina atu vaega ma vaega po'o auaunaga fa'aopoopo e tatalaina ai le tele o avanoa tau tupe.Mai le faʻatupulaia o le manaʻoga mo EV faʻapipiʻiina mea tetele i le malo malosi o le gaosiga ma le sapalai o maa, o loʻo faʻatali se lalolagi o avanoa.

Ae i Viatename, o le alamanuia e leʻi faʻaleleia.I lenei tulaga, o kamupani i le maketi e mafai ona manuia mai se faʻamanuiaga muamua;ae ui i lea, e mafai foi ona avea lenei mea ma se pelu matalua ona e ono manaʻomia ona latou faʻatupeina i le atinaʻeina o le maketi atoa.

Faatasi ai ma lenei mea i le mafaufau, matou te tuʻuina atu se faʻamatalaga puupuu o avanoa B2B i le pisinisi eletise eletise i Vietnam.

Lu'itau e ulufale atu i le maketi Vietnamese EV
Atina'e tetele
O le maketi EV i Vietnam o loʻo feagai ma le tele o faʻalavelave faʻalavelave faʻapitoa.Faatasi ai ma le faʻateleina o le manaʻoga mo EVs, o le faʻavaeina o se fesoʻotaʻiga malosi e faʻatatauina ua avea ma mea taua e lagolago ai le faʻalauteleina o le vaetamaina.Ae ui i lea, o Vietnam o loʻo feagai nei ma tapulaʻa ona o le utiuti o nofoaga faʻapipiʻi, le lava le gafatia o le eletise, ma le leai o ni faʻasalalauga faʻasalalau.O le mea la lea, o nei mea e mafai ona avea ma faʻafitauli faigata mo pisinisi.
“E iai foʻi luʻitau e ausia le sini a le EV alamanuia o le suia o taavale, e pei o le faiga o felauaiga e leʻi ausia le suiga malosi i le eletise,” o le tala lea a le Sui Minisita o Felauaiga, Le Anh Tuan, i se mafutaga faaleaoaoga i le faaiuga o le tausaga talu ai.

O lo'o fa'ailoa mai ai o lo'o nofouta le malo i lu'itau fa'avae ma e foliga mai o le a lagolagoina fuafuaga fa'avae e ta'ita'ia e vaega tuma'oti e fa'alautele ai atina'e taua e mafai ai.

Fa'atauvaga mai ta'aalo mautu
O se lu'itau e ono tula'i mai mo pa'aga mai fafo i le fa'aaogaina o se faiga fa'atali-ma-vaai e ono afua mai i le malosi o le tauvaga i le maketi a Vietnam.A'o fa'aalia le tulaga gafatia o pisinisi EV a Vietnam, o le si'itia o atina'e mai fafo o lo'o ulufale atu i lenei vaega fa'atuputupula'ia e ono fa'aoso ai le malosi o le tauvaga.

O pisinisi B2B i le maketi EV a Vietnam e le gata ina feagai ma tauvaga mai tagata taʻalo i totonu o le atunuʻu, pei o VinFast, ae faʻapea foʻi mai isi atunuʻu.O nei tagata taaalo e masani ona i ai le poto masani, punaoa, ma filifili sapalai mautu.O tagata taaalo tetele i lenei maketi, e pei o Tesla (Amerika), BYD (Saina), ma Volkswagen (Siamani), o loʻo i ai uma taʻavale eletise e mafai ona avea ma luʻitau e tauva ai.

Faiga fa'avae ma le siosiomaga fa'atonutonu
O le maketi EV, e pei lava o isi pisinisi, e aʻafia i faiga faʻavae ma tulafono faatonutonu a le malo.E tusa lava pe ua uma ona ausia se faiga faapaaga i le va o kamupani e lua, e mafai lava ona latou feagai ma luitau e fesoʻotaʻi ma le faʻatautaia o tulafono lavelave ma faʻasolosolo pea, mauaina o pemita talafeagai, ma le tausisia o tulaga lelei.

Talu ai nei, na tuʻuina atu ai e le malo Vietnamese se faʻatonuga e faʻatonutonu ai le asiasiga ma le faʻamaonia o le saogalemu faʻapitoa ma le puipuiga o le siosiomaga mo taavale faʻaulufale mai ma vaega.E fa'aopoopoina le fa'aopoopoina o tulafono fa'atonutonu mo tagata fa'aulufale mai.O le tulafono o le a amata faamamaluina i vaega o taavale mai ia Oketopa 1, 2023, ma o le a faʻaaogaina i taavale ua maeʻa uma mai le amataga o Aukuso 2025.

O faiga fa'avae fa'apenei e mafai ona i ai se aafiaga tele i le ola ma le manuia o pisinisi o lo'o fa'agaoioia ile vaega ole EV.E le gata i lea, o suiga i faiga faavae a le malo, faaosofia, ma fesoasoani e mafai ona faatupuina ai le le mautonu ma aafia ai fuafuaga tau pisinisi mo se taimi umi.

Mauaina o taleni, va o tomai
Mo fefa'ataua'iga manuia B2B, e taua tele le sao o tagata faigaluega.A'o fa'atupula'ia le alamanuia, o lo'o i ai se mana'oga mo tagata tomai fa'apolofesa ma le poto fa'atekonolosi EV.Ae ui i lea, o le sailia o tagata tomai faʻapolofesa e mafai ona avea ma luʻitau mo pisinisi i Vietnam ona o loʻo i ai pea le le lava o faʻalapotopotoga faʻaleaʻoaʻoga e toleni faapitoa mo lenei pisinisi.O le mea lea, e ono feagai kamupani ma faʻalavelave i le faʻafaigaluegaina ma le faatumauina o tagata agavaa.E le gata i lea, o le saoasaoa o le alualu i luma faatekinolosi e manaʻomia ai aʻoaʻoga faifaipea ma le faʻaleleia atili o tagata faigaluega o loʻo iai, lea e mafai ona faʻateleina ai le faʻafitauli.

Avanoa
E ui i lu'itau o lo'o i ai i le maketi o le eletise i totonu o le atunu'u, e manino lava o le a fa'aauau pea le fa'atupulaia o le gaosiga o le EV a'o fa'atupula'ia atugaluga e siosiomia ai le fa'aleagaina o le ea, fa'avevela kaponi, ma le fa'aitiitiga o punaoa malosi.

I totonu o le Vietnamese, o se siʻitaga mataʻina i le fiafia o tagata faʻatau i le faʻaaogaina o le EV ua faʻaalia atili.Ole numera o EVs i Vietnam e faʻamoemoe e oʻo ile 1 miliona iunite ile 2028 ma le 3.5 miliona iunite ile 2040, e tusa ai ma le Statista.O lenei manaʻoga maualuga o loʻo faʻamoemoeina e faʻamalosia ai isi pisinisi lagolago, e pei o atinaʻe, faʻatonuina fofo, ma auaunaga faʻapitoa EV.E pei o lea, o le fa'atupuina o le EV alamanuia i Vietnam o lo'o tu'uina mai ai se fanua lafulemu mo le galulue fa'atasi o le B2B ma avanoa e fausia ai so'otaga fa'ata'ita'i ma fa'apito i luga o lenei fa'ato'aga maketi.

O vaega gaosiga ma tekinolosi
I Vietnam, e tele avanoa B2B i le malo o vaega o taavale ma tekinolosi.O le tuʻufaʻatasia o EVs i le maketi o taavale ua faʻatupuina ai le manaʻoga mo vaega eseese e pei o paʻu ma vaega faʻapitoa faʻapea foʻi ma le manaʻoga mo masini tekonolosi.
O se tasi o fa'ata'ita'iga iloga i lenei vaega ole ABB a Suetena, lea na tu'uina atu ai le sili atu i le 1,000 robots i le fale gaosi VinFast i Hai Phong.Faatasi ai ma nei robots, VinFast faʻamoemoe e faʻamalosia le gaosiga o uila afi ma taavale.O lo'o fa'ailoa mai ai le avanoa mo kamupani fa'ava-o-malo e tu'ufa'atasia o latou tomai i robotics ma masini e lagolago ai le gaosiga o le lotoifale.

O le isi atina'e taua o le fa'afaigaluegaina e Foxconn i le itumalo o Quang Ninh, lea ua fa'atagaina e le malo Vietnamese le kamupani e fa'atupe le US$246 miliona i ni poloketi se lua.O se vaega tele o lenei tupe fa'afaigaluega, e tusa ma le US$200 miliona, o le a tu'uina atu i le fa'atuina o se fale gaosi oloa fa'apitoa mo le gaosiga o le eletise ma vaega.O lo'o fa'amoemoe e amata fa'agaioiga ia Ianuari 2025.

EV totogi ma atina'e atina'e
O le televave o le tuputupu aʻe o le maketi EV e manaʻomia ai tupe faʻaalu, aemaise lava i atinaʻe tetele.E aofia ai le fauina o nofoaga e ta'u ai le eletise ma le fa'aleleia o laina eletise.I lenei vaega, Vietnam ua matua ma avanoa mo le galulue faatasi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o se maliliega na sainia i le va o Petrolimex Group ma VinFast ia Iuni 2022 o le a vaʻaia ai VinFast charging stations faʻapipiʻi i Petrolimex tele fesoʻotaʻiga o fale penisini.O le a tu'uina atu fo'i e VinFast 'au'aunaga totogi lisi ma fa'afaigofie le fa'atūina o nofoaga fa'aleleia fa'apitoa mo le toe fa'aleleia o EV.

O le tu'ufa'atasia o nofoaga e fa'atumu ai le kesi i totonu o fale kesi o lo'o i ai, e le gata e fa'afaigofie ai mo tagata e ona le EV ona fa'atumuina a latou ta'avale ae fa'aogaina fo'i mea tetele o lo'o i ai nei e maua ai fa'amanuiaga i pisinisi fa'atupula'ia ma pisinisi masani i le vaega o ta'avale.

Malamalama i le maketi mo auaunaga EV
E ofoina atu e le alamanuia EV le tele o auaunaga i tua atu o le gaosiga, e aofia ai le lisi o le EV ma fofo feʻaveaʻi.

VinFast ma Taxi Services
Ua ave e VinFast le lisiina o latou taavale eletise i kamupani o auaunaga tau felauaiga.Ae maise, o la latou lala, Green Sustainable Mobility (GSM), ua avea ma se tasi o kamupani muamua i Vietnam e ofoina atu lenei auaunaga.
Lado Taxi ua tu'ufa'atasia fo'i le lata i le 1,000 VinFast EV, e aofia ai fa'ata'ita'iga, e pei o VF e34s ma VF 5sPlus, mo a latou 'au'aunaga ta'avale eletise i itumalo e pei o Lam Dong ma Binh Duong.

I se isi atinaʻe taua, ua sainia e le Sun Taxi se konekarate ma VinFast e faʻatau ai le 3,000 VF 5s Plus taʻavale, e fai ma sui o le tele o vaʻa mauaina i Vietnam e oʻo mai i le taimi nei, e tusa ai ma le Vingroup Financial Report H1 2023.

Selex Motors ma Lazada Logistics
I le masina o Me o le tausaga nei, na sainia ai e Selex Motors ma Lazada Logistics se maliliega e faʻaaoga ai Selex Camel scooters eletise ia latou gaioiga i Ho Chi Minh City ma Hanoi.I le avea ai o se vaega o le maliliega, na tuʻuina atu e Selex Motors le eletise eletise i le Lazada Logistics ia Tesema 2022, faʻatasi ai ma fuafuaga e faʻaaogaina ia le itiiti ifo ma le 100 taʻavale faapena i le 2023.

Dat Bike ma Gojek
O le Dat Bike, o se kamupani sikola eletise Vietnamese, na faia se laa taua i le pisinisi o felauaiga ina ua ulufale atu i se fuafuaga faʻatasi ma Gojek ia Me o lenei tausaga.O lenei felagolagomai e faʻatatau i le faʻafouina o auaunaga tau femalagaiga na ofoina mai e Gojek, e aofia ai le GoRide mo felauaiga pasese, GoFood mo le tuʻuina atu o meaʻai, ma le GoSend mo faʻamoemoega lautele.Ina ia faia lea mea o le a fa'aogaina ai le uila afi eletise a le Dat Bike, le Dat Bike Weaver++, i ana galuega.

VinFast, Be Group, ma VPBank
VinFast ua fa'aagaga sa'o i totonu o le Be Group o se kamupani fa'atekonolosi ta'avale, ma sainia se fa'amaumauga o le femalamalamaa'i e fa'aagaina ai uila afi eletise VinFast.E le gata i lea, faatasi ai ma le lagolago a le Vietnam Prosperity Commercial Joint Stock Bank (VPBank), o avetaʻavale Be Group e tuʻuina atu faʻamanuiaga faʻapitoa pe a oʻo mai i le lisiina poʻo le umiaina o se VinFast taʻavale eletise.

A'oa'oga taua
A o faʻalauteleina le maketi ma faʻamalosia e kamupani lo latou tulaga maketi, latou te manaʻomia se fesoʻotaʻiga malosi a tagata faʻatau, kamupani e tuʻuina atu auaunaga, ma paʻaga e faʻatumauina a latou gaioiga e faʻafetaui ai le faʻatupulaia o manaoga.O lenei mea e tatala ai avanoa mo le B2B galulue faatasi ma faiga faapaaga ma tagata fou e mafai ona ofoina atu fofo fou, vaega faʻapitoa, poʻo auaunaga faʻaopoopo.

E ui lava o loʻo i ai pea tapulaa ma faigata mo pisinisi i lenei atinaʻe o loʻo tulaʻi mai, e le mafai ona faʻafitia le lumanaʻi o le faʻaogaina o le EV o loʻo ogatusa ma faʻatonuga o le tau ma le faʻaogaina o tagata faʻatau.

E ala i faiga fa'apa'aga fa'atauva'a ma le tu'uina atu o 'au'aunaga pe a mae'a fa'atau, e mafai e pisinisi B2B ona fa'aogaina le malosi o le tasi ma le isi, fa'aleleia mea fou, ma saofagā i le fa'atupulaia ma le atina'eina o pisinisi EV a Vietnam.


Taimi meli: Oke-28-2023

Tuu lau Feau:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou