fu'a_ulu

NACS Tesla o loʻo tuʻuina atu faʻatasi CCS faʻapitoa

le mafutaga i tua o le CCS EV charging standard, ua tuʻuina atu se tali i le Tesla ma Ford faigapaʻaga i luga o le NACS charging standard.

Latou te le fiafia i ai, ae o le mea lea latou te sese.

I le masina na teʻa nei, na faʻasalalau ai e Ford o le a tuʻufaʻatasia le NACS, Tesla's charge connector lea na tatala-sourced i le tausaga talu ai i se taumafaiga e avea ma North American charging standard, i ana taavale eletise i le lumanaʻi.

Ose manumalo tele lea mo le NACS.

Ole feso'ota'iga a Tesla e iloa lautele mo le iai o se mamanu sili atu nai lo le CCS.

Na sili atu le lauiloa o le NACS nai lo le CCS i Amerika i Matu faʻafetai i le tele o le tele o taʻavale eletise na tuʻuina atu e le taʻavale i le maketi, ae e ese mai i lona mamanu sili atu, na o le pau lea o le mea e alu i le fesoʻotaʻiga.

Tesla Charging

O isi ta'avale uma na fa'aaogaina le CCS.

O le oso a'e o Ford i luga o le va'a ose manumalo tele, ma e ono fa'atupuina ai le tomino fa'atasi ai ma le tele o tagata fai ta'avale latou te fa'aaogaina le fa'ata'ita'iga mo se mamanu sili atu ona feso'ota'i ma faigofie ona maua le feso'ota'iga a Tesla's Supercharger.

E foliga mai o loʻo taumafai CharIn e faʻapotopoto lona sui e aua le auai i le NACS aʻo ia tuʻuina atu se tali i le Ford ma Tesla faigapaʻaga e taumafai e faamanatu i tagata uma e na o le pau lea o le "tulaga faʻavaomalo":

I le tali atu i le Ford Motor Company i le aso 25 o Me e faʻaaoga ai le North American Charging Standard (NACS) Proprietary Network i 2025 Ford EV faʻataʻitaʻiga, o le Charging Interface Initiative (CharIN) ma ona sui o loʻo tumau le tuuto i le tuʻuina atu o avetaʻavale EV i se faʻaogaina lelei ma felagolagomai. poto masani ile fa'aogaina ole Combined Charging System (CCS).

Na taʻua e le faʻalapotopotoga o le tulaga faʻatauvaʻa o loʻo fatuina ai le le mautonu:

Le lalolagi EV alamanuia e le mafai ona fa'aola i le tele o faiga fa'atauva'a.E lagolagoina e le CharIN tulaga faʻavaomalo ma faʻamalamalamaina manaʻoga e faʻavae i luga o le sao a ona sui faʻavaomalo.O le CCS o le tulaga faʻavaomalo ma o lea e taulaʻi atu ai i fesoʻotaʻiga faʻavaomalo ma, e le pei o le NACS, o loʻo faʻamaonia i le lumanaʻi e lagolago ai le tele o isi faʻaoga faʻaoga i tua atu o le faʻaogaina vave o le DC.O fa'asalalauga vave, fa'alilolilo o suiga e fa'atupu ai le le mautonu i le alamanuia ma ta'ita'i atu ai i fa'alavelave fa'afaigaluega.

Fai mai CharIN o le NACS e le o se tulaga moni.

I se faʻamatalaga faʻavalevalea, ua faʻaalia e le faʻalapotopotoga lona le taliaina o le faʻapipiʻi faʻatonu ona e faigata ona "taulima":

E le gata i lea, e le lagolagoina foi e le CharIN le atinaʻeina ma le agavaʻa o tagata faʻapipiʻi mo le tele o mafuaʻaga e aofia ai le leaga o aʻafiaga i le faʻaogaina o masini faʻapipiʻi ma o le mea lea o le poto masani a le tagata faʻaoga, o le faʻateleina o avanoa o faʻaletonu, ma aʻafiaga i le saogalemu o galuega.

O le mea moni o le CCS charge connector e matua tele ma faigata ona taulimaina o se tasi lea o mafuaʻaga autu o loʻo unaʻia ai e tagata le NACS.

E le natia foi e CharIn le mea moni e talitonu o tupe a le malo mo nofoaga e totogi ai e tatau ona alu na'o i latou e iai feso'ota'iga CCS:

O tupe a le malo e tatau ona faʻaauau pea i tulaga tatala, lea e sili atu i taimi uma mo le tagata faʻatau.O fa'atupega a le lautele o le EV, e pei o le Polokalama a le National Eletise Vehicle Infrastructure (NEVI), e tatau ona fa'aauau pea ona fa'atagaina mo na'o le CCS-standard-enable chargers mo ta'iala aupito maualalo a le feterale.

Ou te ita foi i le fai atu o se "tulaga faʻavaomalo."Muamua, ae faapefea Saina?E le gata i lea, pe o le lalolagi atoa pe a le tutusa fesoʻotaʻiga CCS i Europa ma Amerika i Matu?

E tutusa le protocol, ae o loʻu malamalama o le NACS protocol e fetaui ma CCS.

NACS Totogiina

O le mea moni o le CCS na maua lona avanoa e avea ai ma faʻataʻitaʻiga i Amerika i Matu, ae o loʻo faʻatautaia e le aufaipisinisi fesoʻotaʻiga i le itulagi ua le mafai ona tausisia le Tesla's Supercharger network i tulaga o le fua, faigofie o le faʻaogaina, ma le faʻamaoni.

O loʻo tuʻuina atu ia Tesla le malosi i le taumafai e fai le NACS ma faʻataʻitaʻiga, ma mo mafuaaga lelei talu ai o se mamanu sili atu.O le CCS ma le NACS e tatau ona tuʻufaʻatasia i Amerika i Matu ma e mafai e le CCS ona faʻaaogaina le Tesla form factor.


Taimi meli: Nov-12-2023

Tuu lau Feau:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou