fu'a_ulu

NACS Tesla Fa'atauina Feso'ota'iga mo EV Fa'atauga vave

NACS Tesla Fa'atauina Feso'ota'iga mo EV Fa'atauga vave
I le 11 tausaga talu ona faʻafeiloaʻi le Tesla Supercharger, o lana fesoʻotaʻiga ua faʻatupulaia i luga o le 45,000 faʻaputu faʻaputuga (NACS, ma SAE Combo) i le lalolagi atoa.Talu ai nei, na amata ai e Tesla ona tatalaina lana fesoʻotaʻiga faʻapitoa i EVs e le faʻamaonia faʻafetai i se faʻaoga fou e taʻua o le "Magic Dock."

O lenei feso'ota'iga lua fa'apitoa e mafai ai ona fa'atauina i le NACS ma le SAE Combo (CCS Type 1)
pa'u ma o lo'o fa'asolosolo malie ae mautinoa e alu atu i nofoaga Supercharger i le konetineta.Aʻo faʻataunuʻuina fuafuaga e tatala lana fesoʻotaʻiga i isi EVs, na faʻailoa e Tesla o loʻo toe faʻaigoaina lona faʻapipiʻiina o le North American Charging Standard (NACS).

Tesla NACS Feso'ota'i

O le gaioiga na vave ona maua ai faitioga mai le au taʻavale tuai o loʻo alu eletise, ona o le SAE Combo o loʻo avea pea ma tulaga masani o le tauina.O Tesla, i le isi itu, na finau e tatau ona faʻaaogaina le NACS ona o lona faʻaogaina e sili atu ona faʻatusatusa.O lo'o ofoina atu ai fo'i le tele o feso'ota'iga ma le avanoa i le Supercharger feso'ota'iga ona o le faitau afe o fa'aputuga o lo'o suia i Magic Docks.

E pei o le tele o tekinolosi fou ma manatu, o le faitau aofaʻi o tagata na lafo ese se faʻafefiloi o le masalosalo ma le fiafia, ae o le tuʻufaʻatasia ma le CCS protocol o loʻo tumau pea le alu i le tulaga masani.Ae ui i lea, o se amataga lauiloa mo le mafaufau i fafo atu o le atigipusa i le EV design na ofoina atu se faʻalavelave i le NACS o loʻo faʻatonuina le vaetamaina o loʻo matou vaʻavaʻai i le amataga o le afi i aso nei.

O loʻo oso aʻe le pisinisi i luga o le NACS hype train
O le taumafanafana talu ai, na maua moni ai e le Aptera Motors le amataga o le sola EV le nofoaafi a le NACS aʻo leʻi tatalaina e Tesla le tulaga i isi.Fai mai Aptera na ia vaaia le gafatia i le NACS e molia ma na oʻo lava ina faia se talosaga ina ia avea ma tulaga moni i luga o le konetineta, faʻaputuina toeitiiti 45,000 saini.

E oʻo atu i le tautoulu, Aptera na faʻalauiloa faalauaitele lana Launch Edition solar EV, faʻamaeʻaina ma le NACS e molia ma le faʻatagaga a Tesla.Na o'o lava i le fa'aopoopoina o le DC fa'atosina vave gafatia e pei o le talosaga a lona nu'u fa'atosina.

O le i ai o Aptera i luga o le NACS sa tele mo Tesla, ae le tele.O le amataga e leʻi oʻo lava i le gaosiga o le SEV.O le malosi moni mo le vaetamaina o le NACS o le a oʻo mai i masina mulimuli ane ina ua faʻasalalau e Tesla se faiga faʻapitoa faʻatasi ma se tauva talafeagai - Ford Motor Company.

Amata i le tausaga a sau, o le a maua e tagata e ona Ford EV le avanoa i le 12,000 Tesla Superchargers i le US ma Kanata e faʻaaoga ai le NACS adapter o le a ofoina saʻo atu ia i latou.E le gata i lea, o le Ford EV fou na fausia pe a uma le 2025 o le a sau ma le NACS charging port ua uma ona tuʻufaʻatasia i totonu o latou mamanu, faʻaumatia soʻo se manaʻoga mo fetuutuunaiga.

E tele feso'ota'iga e lagolagoina le CCS protocol.

SAE Combo (fa'aigoa CCS1): J1772 + 2 pine DC tetele i le pito i lalo

Combo 2 (fa'aigoa o le CCS2): Type2 + 2 pine DC tetele i le pito i lalo

Tesla Connector (lea ua taʻua nei o le NACS) sa tausisia le CCS talu mai le 2019.

O le Tesla Connector, lea ua uma ona mafai ona mafai e le CCS, ua faʻamaonia o se mamanu sili atu mo nofoaga e leai se eletise 3-vaega e masani ai, e pei o Amerika, o lea o le a suia ai le SAE Combo, ae o le a avea pea le protocol CCS.

tesla supercharger

Va'ai fa'amatalaga uma
I lalo ifo o le lua vaiaso mulimuli ane, na faʻasalalau ai e le isi kamupani taʻavale a Amerika se faigapaʻaga ma Tesla e faʻaaogaina le NACS - General Motors.GM na ofoina atu le taʻiala tutusa e pei o Ford i le tuʻufaʻatasia o mea faʻapipiʻi mo le au faʻatau muamua sosoo ai ma le faʻaogaina atoa o le NACS i le 2025. O lenei faʻasalalauga uma ae na faʻamaonia ai o le NACS o le mea moni o le tulaga fou i luga o le konetineta ma faʻavae atili ai le tolu o se "tiga tele" fou. i Amerika EV gaosiga.

Talu mai lena taimi, ua tatala faitotoa lolovaia, ma ua matou vaaia se faʻasalalauga faʻasalalau toetoe lava o aso uma mai le faʻaogaina o fesoʻotaʻiga ma mea gaosi mea na tauto e mulimulitaia ma faʻaaogaina le NACS mo tagata faʻatau.O nisi nei:


Taimi meli: Nov-13-2023

Tuu lau Feau:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou