fu'a_ulu

Ua Va'aia e Iapani 300,000 EV Totogi Fa'ailoga ile 2030

Ua filifili le malo e faaluaina le faʻatulagaina o le EV charger i le taimi nei i le 300,000 i le 2030. Faatasi ai ma le faʻatupulaia o le taʻutaʻua o EV i le lalolagi atoa, o loʻo faʻamoemoe le malo o le faʻateleina o avanoa o nofoaga faʻapipiʻi i le atunuʻu o le a faʻamalosia ai se tulaga faʻapena i Iapani.

Ua tu'uina atu e le Matagaluega o le Tamaoaiga, Fefa'ataua'iga ma Alamanuia ta'iala mo lana fuafuaga i se vaega fa'apitoa.

Iapani i le taimi nei e tusa ma le 30,000 EV chargers.I lalo o le fuafuaga fou, o le a maua isi uta i nofoaga faitele e pei o nofoaga malolo i luga o le auala, nofoaga malolo i tafatafa o le auala Michi-no-Eki ma nofoaga faapisinisi.

Ina ia faʻamalamalamaina le faʻasologa, o le a suia e le matagaluega le faaupuga "charger" i le "connector," ona o masini fou e mafai ona faʻaalu le tele o EV i le taimi e tasi.

Na muai faatulaga e le malo le faamoemoe o le 150,000 charging stations i le 2030 i lana Green Growth Strategy, lea na toe iloiloina i le 2021. Ae faatasi ai ma le au gaosi Iapani e pei o Toyota Motor Corp. ua faamoemoe e siitia le faatauina atu i totonu o le atunuu o EVs, na faaiuina e le malo e tatau. e toe fa'afo'i lona fa'amoemoe mo uta, ia e taua i le fa'asalalauina o EV.

www.midapower.com

Totogi vave
O le fa'apu'upu'u o taimi e totogi ai ta'avale, ose vaega fo'i lea o le fuafuaga fou a le malo.O le maualuga o le gaosiga o le uta, o le pu'upu'u foi lea o le taimi e fa'atogi ai.E tusa ma le 60% o "vave charges" o loʻo maua i le taimi nei o loʻo i lalo ifo o le 50 kilowatts.O lo'o fuafua le malo e fa'apipi'i ni uta vave e maua ai le 90 kilowatt mo auala fa'avavevave, ma le fa'aogaina o lo'o maua ai le 50-kilowatt i isi nofoaga.I lalo o le fuafuaga, o le a ofoina atu fesoasoani talafeagai i pule o auala e faʻamalosia ai le faʻapipiʻiina o ni uta vave.

E masani ona fa'atatau le tau o le fa'atauina i le aofa'i o le taimi e fa'aoga ai le uta.Peita'i, o lo'o fa'amoemoe le malo e fa'alauiloa i le fa'ai'uga o le tausaga fa'aletupe 2025 se faiga e fa'atatau ai totogifuapauina i le aofa'i o le eletise o lo'o fa'aaogaina.

Ua fa'atulaga e le malo se sini mo ta'avale fou uma na fa'atau atu e fa'aola eletise i le 2035. I le tausaga fa'aletupe 2022, o le fa'atauga a le atunu'u o EV e 77,000 iunite e fai ma sui e tusa ma le 2% o ta'avale pasese uma, o lo'o tuai ai Saina ma Europa.

Ua fa'aletonu le fa'apipi'iina o nofoaga fa'apipi'i i Iapani, fa'atasi ai ma le numera o lo'o fa'afefeteina pe a ma le 30,000 talu mai le 2018. O le le lelei o le avanoa ma le maualalo o le eletise o lo'o mafua ai le telegese o le fa'asalalauina o EV i totonu o le atunu'u.

O atunu'u tetele o lo'o fa'atupula'ia ai le fa'aogaina o le EV, ua va'aia le fa'aopoopo fa'atasi o le aofa'i o togitogiga.I le 2022, sa i ai le 1.76 miliona nofoaga e molia ai i Saina, 128,000 i le Iunaite Setete, 84,000 i Farani ma 77,000 i Siamani.

Ua faatuina e Siamani se sini o le faateleina o le numera o ia fale i le 1 miliona i le faaiuga o le 2030, ae o le Iunaite Setete ma Farani o loo vaavaai atu i fuainumera o le 500,000 ma le 400,000.


Taimi meli: Oke-26-2023

Tuu lau Feau:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou