fu'a_ulu

O le Changan Auto a Saina e fa'atūina le EV Plant i Taialani

 

MIDA
Ua sainia e le au fai taavale a Saina ia Changan se maliliega e faatau ai fanua ma le fale gaosi oloa a Thailand WHA Group e fausia ai lana fale gaosi taavale eletise (EV), i Bangkok, Thailand, Oketopa 26, 2023. O le fale e 40 hectare o loʻo i le itu i sasae o Rayong, Thailand. vaega o le Atunuu i Sasae Tamaoaiga Corridor (EEC), o se sone atinae faapitoa.(Xinhua/Rachen Sageamsak)

BANGKOK, Oketopa 26 (Xinhua) - O le kamupani Saina o Changan i le Aso Tofi na sainia se maliliega faʻatau fanua ma le fale gaosi oloa a Thailand WHA Group e fausia ai lana taavale eletise fou (EV) i le atunuʻu i Sautesasae Asia.

O le 40-hectare o lo'o i totonu o Thailand i sasae o Rayong, o se vaega o le Eastern Economic Corridor (EEC), o se sone fa'apitoa tau atina'e.

O lo'o fa'atulaga e amata fa'agaioia i le 2025 ma le malosi muamua e 100,000 iunite i tausaga ta'itasi, o le a avea lea fale ma nofoaga e gaosi ai ta'avale eletise e sapalai ai le maketi Thai ma fa'atau atu i isi maketi tuaoi e aofia ai Ausetalia, Niu Sila ma Peretania.

O tupe teufaafaigaluega a Changan o loʻo faʻamaonia ai le matafaioi a Thailand i le pisinisi EV i luga o le lalolagi atoa.E atagia mai ai foi le talitonuina o le kamupani i le atunuu ma o le a faalauiloaina le suiga o pisinisi tau taavale a Thailand, o le tala lea a Jareeporn Jarukornsakul, le taitaifono ma le Pule Sili o le WHA.

O le tulaga lelei i totonu o sone faʻalauiloa a le EEC mo faiga faʻavae e faʻalauiloa ai le pisinisi EV faʻapea foʻi ma fale felauaiga ma atinaʻe, o mafuaʻaga autu ia e lagolagoina ai le filifiliga o tupe teufaafaigaluega e tusa ma le 8.86 piliona baht (e tusa ma le 244 miliona tala Amerika) i le vaega muamua, o le tala lea a Shen. Xinghua, pule faatonu o Changan Auto Southeast Asia.

Na ia fa’ailoa o le ulua’i falegaosi eletise lea i fafo, ma o le ulufale atu ai o Changan i Thailand o le a maua ai le tele o galuega mo tagata o le atunu’u, fa’apea ai ma le una’ia o le atina’eina o le vaega o pisinisi EV i Thailand ma le sapalai o oloa.

Ua leva ona avea Taialani ma nofoaga autu o gaosiga o taavale i Asia i Sautesasae ona o lona filifili pisinisi ma tulaga lelei faʻafanua.

I lalo o le fa'alauiloaina o tupe fa'afaigaluega a le malo, lea e fa'amoemoe e maua ai le EVs mo le 30 pasene o ta'avale uma i totonu o le malo i le 2030. E le gata i Changan, o lo'o fausia e le au fai ta'avale Saina e pei o le Great Wall ma le BYD i Thailand ma fa'alauiloa EVs.E tusa ai ma le Federation of Thai Industries, i le afa muamua o lenei tausaga, o faʻailoga a Saina na sili atu i le 70 pasene o faʻatauga eletise a Thailand.


Taimi meli: Oke-28-2023

Tuu lau Feau:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou