fu'a_ulu

CCS1 I Tesla NACS Su'ega Feso'ota'i

CCS1 I Tesla NACS Su'ega Feso'ota'i

O le tele o tagata gaosi taavale eletise, faʻapipiʻiina o fesoʻotaʻiga, ma faʻatau mea faigaluega i Amerika i Matu o loʻo iloiloina nei le faʻaogaina o le Tesla's North American Charging Standard (NACS) fesoʻotaʻiga.

NACS na atiaʻe e Tesla i totonu o le fale ma faʻaaogaina e avea o se fofo faʻatau mo le AC ma le DC.I le aso 11 o Novema, 2022, na faʻasalalau ai e Tesla le tatalaina o le faʻataʻitaʻiga ma le igoa NACS, faʻatasi ai ma se fuafuaga o lenei fesoʻotaʻiga faʻapipiʻi o le a avea ma tulaga faʻatatau i le konetineta.

NACS Plug

I le taimi lea, o le EV uma pisinisi (e ese mai i Tesla) sa faʻaaogaina le SAE J1772 (Type 1) faʻapipiʻi fesoʻotaʻiga mo le faʻaogaina o le AC ma lona faʻalauteleina o le DC - le Combined Charging System (CCS1) faʻapipiʻiina mo le DC charging.CHAdeMO, faʻaaoga muamua e nisi o tagata gaosi oloa mo le DC charging, o se fofo e alu ese.

Ia Me 2023 na faatelevaveina mea ina ua faalauiloa e Ford le suiga mai le CCS1 i le NACS, amata i le isi augatupulaga faʻataʻitaʻiga i le 2025. O lena gaioiga na faʻafefe ai le Charging Interface Initiative (CharIN) association, lea e nafa ma le CCS.I totonu o le lua vaiaso, ia Iuni 2023, na faalauiloa ai e General Motors se gaioiga faapena, lea na manatu o se faasalaga oti mo CCS1 i Amerika i Matu.

E oʻo mai i le ogatotonu o le 2023, e lua le tele o kamupani gaosi taʻavale Amerika i Matu (General Motors ma Ford) ma le kamupani sili ona tele-eletise taʻavale (Tesla, faʻatasi ai ma le 60-plus pasene sea i le vaega BEV) ua tuʻuina atu i le NACS.O lenei gaioiga na mafua ai le avalanche, ona o le tele ma le tele o kamupani EV ua auai nei i le NACS coalition.A o matou mafaufau po o ai e sosoo ai, na faʻasalalau e CharIN le lagolago mo le faʻatulagaina o le NACS (sili atu i le 51 kamupani na sainia i le 10 aso muamua).

Talu ai nei lava, Rivian, Volvo Cars, Polestar, Mercedes-Benz, Nissan, Fisker, Honda ma Jaguar na faasilasilaina le suiga i le NACS, amata i le 2025. Hyundai, Kia ma Kenese na faasilasilaina o le suiga o le a amata ile Q4 2024. O kamupani lata mai lea ua faʻamaonia le suiga o le BMW Group, Toyota, Subaru ma Lucid.

SAE International faʻasalalau ia Iuni 27, 2023, o le a faʻavasegaina le Tesla-developed North American Charging Standard (NACS) faʻapipiʻi fesoʻotaʻiga - SAE NACS.

Ole fa'ata'ita'iga sili e ono mafai ona suitulaga ile J1772 ma le CCS1 fa'ata'ita'iga ile NACS, e ui o le ai ai se vaitaimi o suiga pe a fa'aoga uma ituaiga ile itu o atina'e.I le taimi nei, o fesoʻotaʻiga faʻapipiʻi a Amerika e tatau ona aofia ai faʻamau CCS1 ina ia agavaa mo tupe a le malo - e aofia ai foi ma le Tesla Supercharging network.

NACS Totogiina

I le aso 26 o Iulai, 2023, e fitu tagata gaosi BEV - BMW Group, General Motors, Honda, Hyundai, Kia, Mercedes-Benz, ma Stellantis - na faʻasalalau o le a latou faia i Amerika i Matu se fesoʻotaʻiga vave faʻapipiʻi (i lalo o se pisinisi faʻatasi ma e aunoa ma se igoa) lea o le a fa'agaioi a itiiti ifo ma le 30,000 ta'avale ta'itasi.Ole feso'ota'iga o le a fetaui ma le CCS1 ma le NACS fa'apipi'i fa'apipi'i ma e fa'amoemoe e ofoina atu se poto masani fa'atau.O nofoaga muamua o le a faʻalauiloaina i le US i le taumafanafana o le 2024.

O loʻo sauniuni foʻi le au faʻatau mea faigaluega mo le suiga mai le CCS1 i le NACS e ala i le atinaʻeina o vaega e fetaui ma le NACS.Na faasilasila e Huber + Suhner o le Radox HPC NACS solution o le a faʻaalia i le 2024, ae o faʻataʻitaʻiga o le polo o le a avanoa mo suʻega fanua ma faʻamaonia i le kuata muamua.Na matou vaʻai foʻi i se mamanu faʻapipiʻi ese na faʻaalia e ChargePoint.

 


Taimi meli: Nov-13-2023

Tuu lau Feau:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou