head_banner

Hva er CCS2 ladeplugg og CCS 2 ladekontakt?

Hva er CCS Charging og CCS 2 lader?
CCS (Combined Charging System) en av flere konkurrerende ladepluggstandarder (og kjøretøykommunikasjon) for DC hurtiglading.(DC hurtiglading er også referert til som Modus 4-lading – se FAQ om lademoduser).

Konkurrenter til CCS for DC-lading er CHAdeMO, Tesla (to typer: USA/Japan og resten av verden) og det kinesiske GB/T-systemet.(Se tabell 1 nedenfor).

CCS ladeuttak kombinerer inngangene for både AC og DC ved hjelp av delte kommunikasjonspinner.Ved å gjøre det, er ladekontakten for CCS-utstyrte biler mindre enn tilsvarende plass som trengs for en CHAdeMO eller GB/T DC-kontakt pluss en AC-kontakt.

CCS1 og CCS2 deler utformingen av DC-pinnene så vel som kommunikasjonsprotokollene, derfor er det et enkelt alternativ for produsenter å bytte AC-pluggdelen for Type 1 i USA og (potensielt) Japan for Type 2 for andre markeder.

Combined Charging System, mer kjent som CCS og CCS 2, er den europeiske standard plug-and-socket-typen som brukes for å koble elektriske eller plug-in hybridbiler til en DC hurtiglader.

Nesten alle nye ren-elektriske biler har en CCS 2-kontakt i Europa.Den består av en ni-pinners inngang som er delt inn i to seksjoner;den øvre, syv-pinners delen er også der du kobler til en Type 2-kabel for langsommere lading via en veggboks eller annen AC-lader.

australsk ev charger.jpg

Ladekontakter for sikker og rask lading

Det er verdt å merke seg at for å initiere og kontrollere lading bruker CCS PLC (Power Line Communication) som kommunikasjonsmetode med bilen, som er systemet som brukes for nettkommunikasjon.

Dette gjør det enkelt for kjøretøyet å kommunisere med nettet som et "smartapparat", men gjør det inkompatibelt med ladesystemene CHAdeMO og GB/T DC uten spesielle adaptere som ikke er lett tilgjengelige.

En interessant nylig utvikling i 'DC Plug War' er at for den europeiske Tesla Model 3-utrullingen har Tesla tatt i bruk CCS2-standarden for DC-lading.

Sammenligning av store AC- og DC-ladekontakter (unntatt Tesla)

EV-ladekabler og EV-ladeplugger forklart

Lading av et elektrisk kjøretøy (EV) er ikke en bestrebelse som passer alle.Avhengig av kjøretøyet ditt, typen ladestasjon og plasseringen din, vil du bli møtt med en annen kabel, plugg ... eller begge deler.

Denne artikkelen forklarer de forskjellige typene kabler, plugger og fremhever landsspesifikke standarder og utviklinger.

Det er 4 hovedtyper EV-ladekabler.De fleste dedikerte elbil-ladestasjoner og pluggladere bruker en Mode 3-ladekabel og hurtigladestasjoner bruker Mode 4.

EV-ladeplugger varierer basert på produsenten og landet du befinner deg i, men det er noen få dominerende standarder over hele verden, som hver brukes i en bestemt region.Nord-Amerika bruker Type 1-pluggen for AC-lading og CCS1 for DC-hurtiglading, mens Europa bruker Type 2-kontakten for AC-lading og CCS2 for DC-hurtiglading.

Tesla-biler har alltid vært litt av et unntak.Mens de har tilpasset designet for å passe til standardene på andre kontinenter, bruker de i USA sin egen proprietære plugg, som selskapet nå kaller "North American Charging Standard (NACS)".Nylig delte de designet med verden og inviterte andre bil- og ladeutstyrsprodusenter til å inkludere denne kontakttypen i designene deres.

DC-lader Chademo.jpg


Innleggstid: Nov-03-2023

Legg igjen din melding:

Skriv din melding her og send den til oss